21. 3. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Kokosový červený kari s tofu je lahodná a exotická thajská specialita, která svým chuťovým bohatstvím okouzlí každého milovníka pikantních pokrmů. Tento recept vás přenese přímo do teplých tropů a jeho příprava je jednoduchá a rychlá. Vyzkoušejte ho a dopřejte si lahodný kousek Thajska u vás doma!
Suroviny
- 1 blok tofu, nakrájený na kousky
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 2 lžíce červeného kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžíce oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si rozpalte olej a osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte nastrouhaný česnek a kari koření, promíchejte a osmažte asi 1 minutu.
- Přidejte tofu a papriku, promíchejte a restujte 5 minut.
- Zalijte kokosovým mlékem, přiveďte k varu a vařte asi 15 minut, než zhoustne omáčka.
- Ochutnejte solí a pepřem a podávejte s rýží nebo naan chlebem.