Kokosové kari s čočkou je lahodné a vydatné vegetariánské jídlo, které vás zahřeje v chladných dnech. Tento recept kombinuje exotické chutě kokosového mléka s kořením kari a plné zdravých bílkovin ze čočky. Vyzkoušejte tento snadný a chutný recept na kokosové kari s čočkou ještě dnes!
Suroviny
- 1 hrnek sušené červené čočky
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 2 lžičky kurkumy
- 1 lžička mletého zázvoru
- Sůl a pepř podle chuti
- Olivový olej
- Na podávání: vařená rýže nebo naan chléb
Postup
- Čočku propláchněte a nechte namočenou v horké vodě po dobu 15-20 minut.
- V hlubokém hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, dokud nezezlátne.
- Přidejte kari koření, kurkumu a zázvor a promíchejte.
- Přidejte namočenou čočku a zalijte kokosovým mlékem.
- Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte vařit na mírném ohni asi 20-25 minut, dokud není čočka měkká.
- Případně osolte a opepřete podle chuti a podávejte s vařenou rýží nebo naan chlebem.