Vyzkoušejte lahodné a zdravé recept na kokosové kari s čočkou, které je plné exotických chutí a osvěžující kokosové chutě. Tento recept je snadný na přípravu a zaručeně vás zahřeje v chladných dnech. Podávejte s rýží nebo naan chlebem pro dokonalou chuťovou explozi. Zamilujete si tento jednoduchý a chutný veganský pokrm!
Suroviny
- 1 hrnek suché červené čočky
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého zázvoru
- Sůl a pepř podle chuti
- Olivový olej
Postup
- Čočku propláchněte pod tekoucí vodou a nechte ji okapat.
- Na rozpálené pánvi s trochou olivového oleje osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlá.
- Přidejte kari koření, kurkumu a zázvor a smažte další minutu, dokud se vůně koření neuvolní.
- Přidejte čočku a smažte ji spolu s kořením asi 1 minutu.
- Přilijte kokosové mléko a nechte vařit na mírném ohni asi 20 minut, dokud je čočka měkká.
- Pokud je směs příliš hustá, přidejte trochu vody. Podle chuti osolte a opepřete.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem.