22. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kokosové karbanátky se zeleninou, které jsou skvělou volbou pro vegetariány a milovníky exotických chutí. Tento recept je rychlý a snadný na přípravu a jistě potěší celou rodinu. Nechte se uchvátit kombinací křupavého kokosového obalu a šťavnaté zeleniny. Zkuste tento lahodný pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 500g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- ½ papriky
- ¼ hrnečku strouhanky
- ¼ hrnečku kokosové mouky
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1 lžička kari koření
- 2 lžíce oleje
Postup
- Nastrouhejte cibuli, česnek, mrkev a papriku na jemno.
- Smíchejte mleté maso s nasekanou zeleninou, strouhankou, kokosovou moukou, vejcem, solí, pepřem a kari kořením. Vše dobře promíchejte.
- Z této směsi tvarujte karbanátky podle libovolné velikosti.
- Na pánvi rozpalte olej a karbanátky z obou stran opečte dozlatova.
- Smažené karbanátky můžete podávat s vařenou rýží nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.