20. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Kokosové červené kari s tofu.
zdroj: Recepty 24/7

Kokosové červené kari s tofu je lahodné vegetariánské jídlo s exotickými chutěmi. Recept je jednoduchý na přípravu a plný aromatických koření. Vyzkoušejte tento exotický pokrm plný kokosových a kari tónů!

Suroviny

  • 400g tofu
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžičky červeného kari koření
  • 400ml kokosového mléka
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 100g hrášku
  • šťáva z 1 limetky
  • čerstvá koriandr na ozdobení
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpalte kokosový olej a osmahněte na něm tofu nakrájené na kostky, dokud nebude zlatě hnědé.
  2. Přidejte do pánve cibuli a česnek a restujte je asi 2 minuty.
  3. Přidejte červené kari a promíchejte, aby se všechny přísady propojily.
  4. Přilijte kokosové mléko a nechte vařit asi 5 minut.
  5. Přidejte do směsi papriku, hrášek a limetkovou šťávu a nechte vařit dalších 5 minut.
  6. Osolte a opepřete dle chuti.
  7. Servírujte kokosové červené kari na talíře a ozdobte nasekaným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *