20. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Kokosové červené kari s tofu je lahodné vegetariánské jídlo s exotickými chutěmi. Recept je jednoduchý na přípravu a plný aromatických koření. Vyzkoušejte tento exotický pokrm plný kokosových a kari tónů!
Suroviny
- 400g tofu
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžičky červeného kari koření
- 400ml kokosového mléka
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 100g hrášku
- šťáva z 1 limetky
- čerstvá koriandr na ozdobení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpalte kokosový olej a osmahněte na něm tofu nakrájené na kostky, dokud nebude zlatě hnědé.
- Přidejte do pánve cibuli a česnek a restujte je asi 2 minuty.
- Přidejte červené kari a promíchejte, aby se všechny přísady propojily.
- Přilijte kokosové mléko a nechte vařit asi 5 minut.
- Přidejte do směsi papriku, hrášek a limetkovou šťávu a nechte vařit dalších 5 minut.
- Osolte a opepřete dle chuti.
- Servírujte kokosové červené kari na talíře a ozdobte nasekaným koriandrem.