6. 1. 2025
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte kokosovou kachnu s tropickým salátem pro exotickou chuťovou lahůdku. Toto jednoduché a osvěžující jídlo je plné kokosového aroma a svěží zeleniny, která vám dodá energii a dobrou náladu. Připravte si ho doma a užijte si chuť tropů přímo v pohodlí vaší kuchyně!
Suroviny
- 1 kokosová kachna
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička medu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 červená paprika
- 1 okurka
- 1 červená cibule
- 1 plechovka ananasu
- 1 pomeranč
- 1 limeta
- Čerstvá koriandr
- Soľ, korenie
Postup
- Kachnu omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Smícháme sójovou omáčku, med a citronovou šťávu a marinujeme kachnu v této směsi. Necháme odpočívat alespoň 30 minut.
- Papriku, okurku, cibuli nakrájíme na tenké proužky. Ananas nakrájíme na kousky. Pomeranč a limetu oloupeme, rozdělíme na segmenty a vyndáme pecky.
- V míse smícháme nakrájenou zeleninu, ananas, pomerančové a limeťové segmenty. Dochutíme solí, pepřem a můžeme přidat i čerstvý koriandr.
- Kachnu opečeme na pánvi dozlatova. Podáváme s tropickým salátem a můžeme ozdobit ještě čerstvým koriandrem.