2. 11. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Kokosová dýňová polévka se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou kombinaci kokosu, dýně a špenátu v jedinečné kokosové dýňové polévce se špenátem. Tato exotická a zdravá polévka je bohatá na vitamíny a minerály a přináší do vaší kuchyně svěží exotickou chuť. S naším jednoduchým receptem si můžete rychle připravit chutný a zdravý pokrm pro celou rodinu. Užijte si lahodnou chuť kokosové dýňové polévky se špenátem a dopřejte svému tělu zdravou dávku živin.

Suroviny

  • 1 menší dýně hokkaido
  • 400ml kokosového mléka
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 150g špenátu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • sůl a pepř

Postup

  1. Dýni nakrájejte na kostičky a odstraňte semínka.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
  3. V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
  4. Přidejte dýni, zázvor a kurkumu a restujte asi 5 minut.
  5. Přilijte kokosové mléko a nechte vařit asi 20 minut, dokud není dýně měkká.
  6. Přidejte nastrouhaný kokos a nechte vařit dalších 5 minut.
  7. Poté polévku rozmixujte na hladkou konzistenci a dochuťte solí a pepřem.
  8. Nakonec přidejte na jemné proužky nakrájený špenát a nechte ho zavadnout ve vařící polévce.
  9. Podávejte horké s křupavým chlebem nebo grilovaným toastem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *