2. 11. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou kombinaci kokosu, dýně a špenátu v jedinečné kokosové dýňové polévce se špenátem. Tato exotická a zdravá polévka je bohatá na vitamíny a minerály a přináší do vaší kuchyně svěží exotickou chuť. S naším jednoduchým receptem si můžete rychle připravit chutný a zdravý pokrm pro celou rodinu. Užijte si lahodnou chuť kokosové dýňové polévky se špenátem a dopřejte svému tělu zdravou dávku živin.
Suroviny
- 1 menší dýně hokkaido
- 400ml kokosového mléka
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 150g špenátu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mleté kurkumy
- sůl a pepř
Postup
- Dýni nakrájejte na kostičky a odstraňte semínka.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
- V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte dýni, zázvor a kurkumu a restujte asi 5 minut.
- Přilijte kokosové mléko a nechte vařit asi 20 minut, dokud není dýně měkká.
- Přidejte nastrouhaný kokos a nechte vařit dalších 5 minut.
- Poté polévku rozmixujte na hladkou konzistenci a dochuťte solí a pepřem.
- Nakonec přidejte na jemné proužky nakrájený špenát a nechte ho zavadnout ve vařící polévce.
- Podávejte horké s křupavým chlebem nebo grilovaným toastem.