25. 11. 2024
Autor: Gabriela Smolková
zdroj: Recepty 24/7
Objavte klasiku Blízkého východu s naším receptem na Kofta Kebab s mletým masem! Tento oblíbený pokrm je ideální pro grilování nebo pečení v troubě. Připravte si chutné masové špízy z mletého hovězího nebo jehněčího míchané s aromatickými bylinkami a kořením. Podávejte s čerstvým salátem, tahini omáčkou nebo v pita chlebu pro autentický středomořský zážitek. Naučte se krok za krokem, jak připravit kofta kebab, který oslní vaše hosty na jakékoliv grilovací party!
Suroviny
- 500g mletého hovězího masa
- 1 střední cibule, jemně nakrájená nebo nastrouhaná
- 2-3 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky skořice
- 1/4 lžičky hřebíčku
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- Sůl podle chuti
- Čerstvá petržel nebo koriandr, nasekaný
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
- V míse smíchejte mleté maso s nakrájenou cibulí, nasekaným česnekem, kmínem, koriandrem, paprikou, skořicí, hřebíčkem, pepřem a solí. Důkladně promíchejte rukama, aby se všechny ingredience spojily.
- Přidejte nasekanou petržel nebo koriandr a opět promíchejte.
- Z masa vytvořte válečky o velikosti přibližně 10 cm a 3 cm v průměru. Válečky jemně zaobalte kolem špízů (pokud je používáte).
- Rozpalte gril na střední teplotu a grilujte kebaby ze všech stran dozlatova, přibližně 8-10 minut, nebo dokud nejsou dobře propečené.
- Hotové kebaby můžete podávat s čerstvým pita chlebem, jogurtem nebo salátkem.