24. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kofta kebab s batátem a jogurtem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na lahodná kofta kebab s batátem a osvěžujícím jogurtem. Tento orientální pokrm plný chutí a aromatických koření jistě potěší vaše chuťové buňky. Postup je snadný a výsledek stojí za to! Připravte si ho dnes a rájem se nechte unést do exotických kulinářských dobrodružství.

Suroviny

  • 500 g mletého masa (hovězí nebo jehněčí)
  • 2 středně velké batáty
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce kečupu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř dle chuti
  • olivový olej
  • čerstvá petrželka na ozdobení
  • 400 g řeckého jogurtu

Postup

  1. Nejprve si připravte koftu. Do mísy smíchejte mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, stroužky česneku, kečup, kmín, papriku, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte a nechte alespoň hodinu odležet v lednici.
  2. Mezitím si oloupejte batáty a nakrájejte je na menší kousky. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte olivovým olejem. Pečte v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut, dokud nejsou měkké a lehce zezlátnuté.
  3. Z masa vytvořte menší kuličky a zpracujte je do tvaru kofta. Na rozpálené pánvi s trochou oleje smažte kofty z obou stran dozlatova.
  4. Na talíři si připravte porci pečených batátů, položte na ně koftu a zakápněte jogurtem. Podávejte s nasekanou petrželkou a chlébem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *