24. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na lahodná kofta kebab s batátem a osvěžujícím jogurtem. Tento orientální pokrm plný chutí a aromatických koření jistě potěší vaše chuťové buňky. Postup je snadný a výsledek stojí za to! Připravte si ho dnes a rájem se nechte unést do exotických kulinářských dobrodružství.
Suroviny
- 500 g mletého masa (hovězí nebo jehněčí)
- 2 středně velké batáty
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce kečupu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř dle chuti
- olivový olej
- čerstvá petrželka na ozdobení
- 400 g řeckého jogurtu
Postup
- Nejprve si připravte koftu. Do mísy smíchejte mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, stroužky česneku, kečup, kmín, papriku, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte a nechte alespoň hodinu odležet v lednici.
- Mezitím si oloupejte batáty a nakrájejte je na menší kousky. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte olivovým olejem. Pečte v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut, dokud nejsou měkké a lehce zezlátnuté.
- Z masa vytvořte menší kuličky a zpracujte je do tvaru kofta. Na rozpálené pánvi s trochou oleje smažte kofty z obou stran dozlatova.
- Na talíři si připravte porci pečených batátů, položte na ně koftu a zakápněte jogurtem. Podávejte s nasekanou petrželkou a chlébem.