30. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Egyptský recept na koftu je lahodný a pikantní. Kombinace mletého masa, šťavnatých koření a bylinek vytváří jedinečnou chuťovou explozi. Kofta se griluje, až získá křupavou povrchovou vrstvu, ale zůstává měkká uvnitř. Tento jednoduchý recept je oblíbeným jídlem v egyptské kuchyni a skvělou volbou pro milovníky pikantních pochoutek.
Suroviny
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 vejce
- ¼ hrnku strouhanky
- 2 lžíce čerstvé nasekané petržele
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého pepře
Postup
- Do mísy smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, vejce, strouhanku, petržel, kmín, koriandr, sůl a pepř. Dobře promíchejte a nechte odpočinout 30 minut v lednici.
- Formujte menší kuličky z masa a případně je plochým koncem lžíce rozetřete do tvaru plískavice.
- Kofty grilujte na rozpálené pánvi nebo na grilu při středně vysoké teplotě po dobu 4-5 minut z každé strany, dokud nejsou zlatavě hnědé a propečené.
- Podávejte s hummusem, jogurtem a čerstvou zeleninou jako přílohou nebo do pití.