21. 10. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Kočičí jazyk – veganský dezert
zdroj: Recepty 24/7

Kočičí jazyk je dokonalý veganský dezert s bohatou čokoládovou chuťou a hebkou konzistencí. Tento jednoduchý recept vás nadchne nejen svou lahodnou chutí, ale také svou jednoduchostí přípravy. S použitím pouze rostlinných surovin je kočičí jazyk ideálním dezertem pro vegany a osoby s alergií na mléčné výrobky. Připravte si tento jedinečný dezert a dopřejte si sladký zážitek plný čokolády a jemnosti.

Suroviny:

  • 200g strouhaného kokosu
  • 150g mandlek
  • 200g mletých lískových oříšků
  • 150g javorového sirupu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • šťáva z 1 citrónu
  • šťáva z 1 pomeranče

Postup:

  1. V míse smíchejte kokos, mandle a mleté lískové oříšky.
  2. Přidejte javorový sirup, vanilkový extrakt, citronovou a pomerančovou šťávu.
  3. Důkladně promíchejte, dokud nevznikne kompaktní a lepkavá hmota.
  4. Těsto nechte v lednici odpočinout minimálně 1 hodinu.
  5. Po odpočinku těsto vyjměte z lednice a vytvarujte z něj malé kuličky ve tvaru kočičího jazyka.
  6. Dezert můžete případně ozdobit mandlovými plátky nebo louskem lískových oříšků.
  7. Ukládejte dezert do uzavřené nádoby a skladujte v lednici.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *