20. 1. 2025
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Klasický český recept na knedlo-zelo-vepřo-zelo, oblíbené jídlo pro rodinné obědy. Kombinace šťavnatého vepřového masa, kyselého zelí a lahodných knedlíků je neodolatelná! Vyzkoušejte tento tradiční pokrm a pochutnejte si na chuťových lahůdkách. Naše jednoduché receptura vám ukáže, jak připravit tuto lahodnou pochoutku doma. Vařte a těšte se na chvíle s chutí domova.
Suroviny
- 1 kg brambor
- 200 g strouhaného masa
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 300 g zelí
- sůl, pepř
Postup
- Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme na osolené vodě.
- Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na oleji ve velkém hrnci.
- Přidáme strouhané maso a orestujeme.
- Přidáme na jemné nudle nakrájené zelí a zprudka orestujeme.
- Přidáme uvařené a propasírované brambory a vše promícháme.
- Pokud je směs příliš suchá, můžeme přidat trochu horké vody.
- Podáváme s kyselou nebo smetanovou omáčkou.