8. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční český recept na pokrm „Knedlo, zelo, vepro, zelo“ obsahuje lahodné domácí knedlíky, dušené zelí a vepřové maso. Připravte si tuto oblíbenou chuťovku a užijte si autentickou českou kuchyni plnou chuti a tradice. S receptem na knedlo, zelo, vepro, zelo zaručeně potěšíte celou rodinu!
Suroviny
- 500g vepřového masa
- 1 hlávka zelí
- 1 cibule
- 500g brambor
- 100g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Nejprve si připravte knedlíky. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a propasírujte.
- Přidejte jedno vejce, hladkou mouku a promíchejte. Z těsta vytvořte knedlíky a vařte ve vroucí osolené vodě.
- V hrnci osmahněte na sádle nakrájenou cibuli a vepřové maso nakrájené na menší kousky.
- Přidejte na nudle nakrájené zelí, zalijte trochou vody a nechte dusit pod pokličkou, dokud nebude maso měkké.
- Po uvaření přidejte do zelí a masa kmín a pepř dle chuti.
- S knedlíky podávejte horké.