23. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
Knedlo zelo vepřo zelo
zdroj: Recepty 24/7

Objevte tradiční český recept na lahodné jídlo​ „Knedlo ⁣zelo vepřo zelo“. Tento‍ jednoduchý, ⁢avšak chutný ⁤pokrm se skládá z nadýchaných ⁢knedlíků, ⁣jemně uvařeného vepřového masa a ⁣osvěžujícího zelí. Vydejte se na kulinářskou cestu⁤ a naučte se, jak připravit​ tuto oblíbenou specialitu z české kuchyně. S‍ naším ​podrobným receptem a jednoduchými ⁤postupy se⁣ stanete mistry kuchaři a vaši​ hosté budou ⁤ze „Knedlo zelo vepřo zelo“ nadšení. Připravte si tuto lahodnou ⁢a sýtnou večeři,‌ která zaručeně potěší všechny milovníky tradiční české‌ kuchyně!

Suroviny

  • 500 g mouky
  • 250‌ ml mléka
  • 150 ml vody
  • 20 g droždí
  • 1⁢ lžička ⁤soli
  • 1 kg vepřového masa
  • 2 hlávky zelí
  • 4⁣ kusy kmín
  • sůl⁣ a pepř podle ‌chuti

Postup

  1. V míse smíchejte mouku, droždí a sůl.
  2. Přidejte⁤ mléko a ⁣vodu⁣ a dobře ‌promíchejte, dokud ⁣nevznikne hladké těsto.
  3. Těsto nechte odpočívat a ‌kynout přibližně hodinu, ​nebo dokud ‍se zdvojnásobí objem.
  4. Mezitím si připravte vepřové ‍maso – nakrájejte ⁣ho na menší ​kousky ⁣a‍ osolte⁤ a opepřete podle chuti.
  5. Omyjte zelí, ‌nastrouhejte ho na tenké nudličky a osolte.
  6. Na rozpáleném​ oleji osmažte maso ‌do zlatova.
  7. Přidejte‍ zelí a⁢ kmín​ a smažte, dokud zelí nezměkne.
  8. Těsto ⁢rozdělte ‌na menší kousky a‍ vytvarujte‌ z nich knedlíky.
  9. Knědliky dejte vařit do osolené vody a vařte, dokud ⁣nevyplavou na​ hladinu.
  10. Vařené knedlíky servírujte s vepřovým masem a zelím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *