16. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Objednejte si lahodnou klasickou českou specialitu - knedlo zelo vepřo zelí! Tento recept bourejes9076 vám ukáže, jak snadno si připravit tuhle chutnou a sýtící pochoutku. Dejte si ji k obědu nebo večeři a pochutnejte si na skvělém spojení knedlíků, vepřového masa a zelí. Náš recept vám poskytne krok za krokem pokyny, jak si tuto lahůdku připravit doma. Nechte se unést nádhernou chutí české kuchyně s knedlo zelo vepřo zelí!
Suroviny
- 500g brambor
- 300g vepřového masa
- 1 hlávka zelí
- 1 cibule
- 150g mouky
- 30g másla
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a rozmělněte na pyré.
- V hrnci osmahněte na másle nakrájenou cibuli.
- Přidejte nakrájené vepřové maso a restujte dozlatova.
- Přidejte na nudle nakrájené zelí, osolte, opepřete a okořeňte kmínem.
- Z mouky a bramborového pyré vypracujte těsto, z něhož uvařte knedlíky.
- Knedlíky poduste a podávejte s vepřovým zelím.