6. 4. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční český pokrm - jedinečnou kombinaci kynutých knedlíků, křupavého vepřového masa a aromatického zelí. Recept na knedlo zelo vepřo zelí Vám přinese chuť domova a spokojené bříško. Dopřejte si tuto lahodnou pochoutku a užijte si skvělou rodinnou večeři plnou chutí a vůní. Sledujte náš krok za krokem návod a vařte jako profesionál!
Suroviny
- 1 kg vepřového masa (pleťové nebo masové)
- 1 hlávka zelí
- 4 plátky anglické slaniny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce majoránky
- 6 kuliček nového koření
- sol, pepř
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky a osmahneme na pánvi dozlatova.
- Přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, osmahneme dozlatova.
- Přidáme na drobno nakrájenou slaninu, majoránku a nové koření.
- Zelí nakrájíme a přidáme k mase, zalijeme trochou vody a dusíme do měkka.
- Nakonec dochutíme solí a pepřem a podáváme s knedlíkem.