6. 4. 2025
Autor: Dana Novotná
Knedlo zelo vepřo zelí
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční český pokrm -⁣ jedinečnou kombinaci kynutých knedlíků,⁢ křupavého vepřového masa a aromatického zelí. Recept na ⁢knedlo‌ zelo vepřo zelí Vám přinese chuť domova a spokojené bříško. Dopřejte⁤ si tuto lahodnou pochoutku a užijte si skvělou rodinnou večeři plnou chutí‌ a vůní. Sledujte náš⁢ krok za krokem návod ⁤a vařte jako profesionál!⁢

Suroviny

  • 1 kg vepřového ​masa (pleťové nebo masové)
  • 1 hlávka zelí
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce majoránky
  • 6 kuliček⁢ nového koření
  • sol, pepř

Postup

  1. Maso nakrájíme na menší kousky a osmahneme na pánvi dozlatova.
  2. Přidáme⁢ nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, osmahneme dozlatova.
  3. Přidáme na drobno nakrájenou​ slaninu, majoránku a nové koření.
  4. Zelí nakrájíme a ⁣přidáme k mase, zalijeme trochou vody a dusíme do měkka.
  5. Nakonec dochutíme⁢ solí ‌a pepřem a podáváme ​s knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *