24. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Kulturní klasika české kuchyně – knedlo-zelo-vepřo-zapečené s lahodným bramborovým pyré. Skvělá kombinace pečeného masa, kyselého zelí a nadýchaných knedlíků, kterou završíte krémovým bramborovým pyré. Recept, který rozhodně stojí za vyzkoušení a potěší nejen milovníky tradičních českých pokrmů. Sledujte naše kroky a připravte si skvělou večeři plnou chutí!
Suroviny
- 500g vepřového masa
- 1 kg zelí
- 250g hrubé mouky
- 500g brambor
- 100g másla
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Maso nakrájejte na kostky a osmažte na pánvi dozlatova.
- Zelí nasekejte na proužky a krátce povařte ve vodě, sůl, pepř a kmín přidávejte podle chuti.
- Z hrubé mouky a trochy soli a vody připravte těsto na knedlíky, které uvařte ve vroucí vodě.
- Brambory oloupejte, uvařte, rozmixujte s máslem, osolte a opepřete.
- Vypečené knedlo-zelo-vepřo podávejte s bramborovým pyré.