24. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo-zelo-vepřo-zapečené s bramborovým pyré
zdroj: Recepty 24/7

Kulturní klasika české kuchyně – knedlo-zelo-vepřo-zapečené s lahodným bramborovým pyré. Skvělá kombinace ‌pečeného masa, kyselého⁢ zelí​ a nadýchaných⁢ knedlíků, kterou završíte krémovým bramborovým ⁣pyré. Recept, který rozhodně stojí za vyzkoušení a ​potěší nejen milovníky tradičních českých pokrmů. Sledujte naše kroky a připravte si skvělou ‌večeři plnou chutí!

Suroviny

  • 500g vepřového masa
  • 1 kg zelí
  • 250g hrubé ​mouky
  • 500g brambor
  • 100g másla
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Maso nakrájejte na kostky a⁣ osmažte na pánvi dozlatova.
  2. Zelí ‌nasekejte na proužky a krátce povařte ve vodě, sůl,​ pepř a⁤ kmín přidávejte podle chuti.
  3. Z hrubé ‌mouky a trochy soli a ‍vody připravte těsto na knedlíky, které uvařte ve vroucí vodě.
  4. Brambory oloupejte, uvařte, ‍rozmixujte ​s máslem, osolte a​ opepřete.
  5. Vypečené knedlo-zelo-vepřo podávejte s bramborovým pyré.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *