8. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Ždímání po českém národním pokrmu? Vyzkoušejte recept na tradiční jídlo Knedlo-zelo-vepřo-z hříbky. Tento klasický recept spojuje lahodné knedlíky s dušeným vepřovým masem a hříbky. Ideální volba pro milovníky tradičního českého jídla. Sledujte náš jednoduchý recept a dejte svému jídlu autentický český šmrnc.
Suroviny
- 500g hladké mouky
- 300g vepřového masa
- 200g čerstvých hříbků
- 1 větší hlávka zelí
- 1 vejce
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Nejprve si připravíme těsto na knedlíky. Smícháme mouku, vejce, sůl a trochu vody, dokud nedostaneme hladké těsto. Necháme odpočinout alespoň 30 minut.
- Nakrájíme vepřové maso na menší kousky a osolíme, opepříme a posypeme majoránkou. Orestujeme na pánvi dozlatova.
- Hříbky nakrájíme na plátky a zelí na hrubé nudličky.
- Z těsta uděláme menší knedlíky, které naplníme směsí masa, hříbků a zelí.
- Knedlíky necháme vařit ve vroucí osolené vodě až do vyvaření.
- Po uvaření knedlíků je můžeme podávat jako hlavní chod k obědu.