12. 2. 2025
Autor: Dana Novotná
![Knedlo-zelo-vepřo z divočiny](https://www.recepty247.cz/wp-content/uploads/2025/02/34681-knedlo-zelo-vepro-z-divociny.jpg)
zdroj: Recepty 24/7
Klasický český recept na Knedlo-zelo-vepřo z divočiny se skládá z nadýchaných knedlíků, restovaného zelí a výtečného vepřového masa z divoké zvěře. Tento lahodný pokrm je oblíbenou volbou pro milovníky tradiční české kuchyně. Sledujte náš jednoduchý recept a uvařte si doma tento poctivý pokrm plný chutí!
Suroviny
- 400g divočiny (srnčí, jelení nebo dančí)
- 500g zelí
- 500g brambor
- 1 cibule
- 100g slaniny
- 1 vejce
- strouhanka
- sůl, pepř, majoránka, kmín
Postup
- Nejprve si připravíme masové kuličky z divočiny. Divočinu nasekáme na menší kousky a společně se solí, pepřem, majoránkou a najemno nakrájenou cibulí rozmixujeme v mixéru.
- Z této směsi tvarujeme menší kuličky a obalíme je ve strouhance.
- V hrnci rozpálíme trochu oleje a osmažíme kuličky z divočiny dokud nezezlátnou.
- V jiném hrnci osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu a přidáme na nudličky nakrájené zelí. Podlijeme trochou vody a dusíme do měkka.
- Vyklepeme brambory a uvaříme je ve slupce. Po uvaření oloupeme a rozmačkáme na pyré.
- Přidáme vejce, sůl, pepř a kmín a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vytvarujeme kulaté knedlíky.
- Do hrnce s masem a zelím přidáme knedlíky a necháme vše společně provařit.
- Na závěr můžeme dochutit solí a pepřem a podávat s nakrájenou petrželkou.