1. 7. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo-zelo-vepřo-z chleba
zdroj: Recepty 24/7

Recept ‍na klasické české jídlo -⁢ knedlo-zelo-vepřo, které váš stůl promění ve svátek‍ chutí.‍ Kombinace lahodné pečené vepřové krkovice, šťavnatého ‍zelí a měkkých knedlíků zaručeně potěší všechny milovníky domácí kuchyně. S křupavou slaninou a ⁤omáčkou z⁤ chleba bude tento‍ pokrm ‌doslova⁤ lahůdkou. Nenechte si ⁤ujít tento recept plný tradičních českých ⁤chutí!

Suroviny:

  • 400g chleba
  • 500g vepřového masa
  • 2 vejce
  • 200g mouky
  • 400g‌ zelí
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Nejprve si nakrájíme chléb na menší kousky a necháme ho vyschnout.
  2. Mezitím nakrájíme vepřové maso na ⁤kostky​ a osolíme a opepříme.
  3. Zelí nastrouháme na jemno a zalijeme trochou vody a dusíme‍ do měkka.
  4. V misce smícháme suchý ‍chléb​ s vejci a moukou, promícháme a necháme chvíli odpočinout.
  5. Těsto z chleba a vajec tvarujeme do‌ kuliček a vaříme je ‍ve vroucí⁤ osolené⁣ vodě.
  6. V pánvi osmažíme vepřové ⁢maso a přidáme mu zelí. Dochutíme solí a pepřem.
  7. Hotové kuličky podáváme s vepřovým masem​ se zelím ⁣a můžeme pokapat šťávou z masa.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *