24. 6. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš klasický recept na českou specialitu – knedlo, zelo, vepřo vepřo. Držíme se tradičních postupů pro přípravu lahodného pokrmu plného chutí a vůní. Buďte svůj vlastní kuchař a připravte si tento oblíbený pokrm doma!
Suroviny
- 750g brambor
- 200g hladké mouky
- 1 vejce
- 300g vepřového masa
- sůl
- pepř
Postup
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a převaříme.
- Nastrouháme je a smícháme s moukou, vejcem, solí a pepřem.
- Z této směsi vytvoříme váleček a z něj pak nakrájíme knedlíky.
- Vepřové maso nakrájíme na kostky a osolíme, opepříme.
- Na pánvi zpříjemníme maso dozlatova a podáváme s uvařenými knedlíky.