22. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo-zelo-vepřo v novém kabátě
zdroj: Recepty 24/7

Klasické české jídlo knedlo-zelo-vepřo ⁣získává nový kabát díky naší receptuře s moderním nádechem. Připravte si ⁤lahodnou ‍směs ⁣šťavnatého vepřového masa, ochucené zelí a nadýchaných knedlíků a překvapte své chuťové buňky novým twistem. Vyzkoušejte náš recept na knedlo-zelo-vepřo v novém kabátě a překvapte své ‌blízké nevšední​ kombinací tradičních chutí s moderním přístupem k ‍vaření.

Suroviny

  • 400g vepřového masa
  • 1 malá hlávka zelí
  • 500g ‌brambor
  • 250g hladké mouky
  • sůl,‌ pepř, kmín

Postup

  1. Nejprve⁤ si připravíme knedlíky. Brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme s hladkou moukou, solí a trochou vody. Vytvoříme hladké těsto ‍a necháme odpočinout.
  2. Vepřové maso nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji zprudka osmažíme.
  3. Hlávku zelí‌ nakrájíme na tenké nudličky a přidáme k masu. Promícháme,‌ přidáme kmín a dusíme pod‌ pokličkou,‌ dokud zelí nezměkne.
  4. Z těsta uděláme menší knedlíky, které povaříme ve ⁤vroucí osolené ‌vodě do měkka.
  5. Hotové knedlíky podáváme s vepřovým masem se zelím a podáváme posypané kousky opečené slaniny.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *