14. 6. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Dobrý recept na tradiční české jídlo – knedlo-zelo-vepřo-sousto. Kombinace měkkých knedlíků, dušeného zelí a šťavnatého vepřového masa vytvoří lahodnou a sytou chuťovou symfonii. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tento lahodný pokrm doma! Suroviny:
- 400g hladké mouky
- 600g zelí
- 500g vepřového masa
- 1 vejce
- sůl, pepř
Postup:
- Nejprve si připravíme těsto na knedlíky. Smícháme mouku s vejcem a trochou vody, až vznikne hladké těsto. Promícháme a necháme odpočinout.
- V druhém hrnci si osmažíme na sádle na kostičky nakrájené vepřové maso. Dochutíme solí a pepřem.
- Přidáme nakrájené zelí a dusíme pod pokličkou, dokud zelí nezměkne.
- Z těsta vytvoříme knedlíky a necháme je vařit ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.
- Knedlíky s vepřo-zelím podáváme posypané nasekanými bylinkami.