31. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Šťavnaté vepřové maso, křupavá kůrka a měkké knedlíky s hustou omáčkou – to je tradiční český recept na „Knedlo, Zelo, Vepřo, Sosisko“. Naučte se připravit tuto lahodnou klasiku české kuchyně a pochutnejte si na chutích, které si zamilujete. S receptem na knedlíky i omáčku, krok za krokem vám ukážeme, jak připravit tento populární pokrm. Nechte se unést chutěmi domácího vaření a připravte si skvělé „Knedlo, Zelo, Vepřo, Sosisko“ pro vaše blízké.
Suroviny
- 500g brambor
- 200g hladké mouky
- 400g vepřového masa
- 4 klobásy
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Oloupejte brambory, uvařte je ve vody a rozmačkejte na kaši
- Pomalu přimíchejte mouku ke bramborové kaši a vytvořte těsto
- Těsto rozdělte na menší kousky a uvařte ve vařící vodě
- Na pánvi osmahněte nakrájené vepřové maso, osolte, opepřete a přidejte kmín
- V sypaničce osmahněte nakrájené klobásy
- Na talíři podávejte uvařené knedlíky s vepřovým masem a klobásami