23. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na tradiční české jídlo? Zkuste připravit lahodnou kombinaci knedlíků, zelí a vepřového masa s křupavě smaženou cibulí. Tento jednoduchý recept je oblíbený svojí chutí i jednoduchostí přípravy. Podívejte se na náš recept a užijte si domácí kulinářský zážitek plný tradičního českého kuchaření.
Suroviny
- 4 kusy brambor
- 300 g mouky
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 500 g vepřového masa
- 2 cibule
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a propasírujeme.
- Přidáme mouku, vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto.
- Těsto rozválíme a rozkrájíme na menší kousky, z kterých vytvarujeme knedlíky.
- Knedlíky uvaříme ve vařící osolené vodě asi 20 minut.
- Vepřové maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a posypeme majoránkou.
- Cibuli nakrájíme na kolečka a orestujeme na pánvi.
- Přidáme maso a restujeme dozlatova.
- Smaženou cibuli a vepřové maso podáváme s knedlíky.