7. 4. 2025
Autor: Dana Novotná
Knedlo-zelo-vepřo-sezamová omáčka
zdroj: Recepty 24/7

S‌ lahodným receptem⁤ na tradiční ​české jídlo knedlo-zelo-vepřo a unikátní sezamovou omáčkou si ⁢rázem zpestříte‍ svůj ‍jídelníček. Nechte⁢ se‍ okouzlit⁢ chutěmi a spojením klasických surovin s‍ exotickými ingrediencemi. Vyzkoušejte ⁣recept ještě dnes!

Suroviny

  • 500g bramborových ⁢knedlíků
  • 500g ⁤vepřového masa
  • 400g zelí
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 2 stroužky ‍česneku
  • 1 ‌cibule
  • 2 lžíce ​sójové omáčky
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový‍ olej a osmahněte ⁤na něm na kostky ‍nakrájené vepřové maso. ⁣Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a ‍restujte dozlatova.
  2. Přidejte ⁤na ‍drobno nakrájené zelí a‌ dusit‌ nekolik minut, dokud zelí​ změkne.
  3. Přidejte sezamová ⁤semínka a zalijte vše sójovou ⁢omáčkou. Osolte a‌ opepřete podle chuti.
  4. V hrnci uvařte bramborové ‌knedlíky podle návodu na obalu.
  5. Smažte knedlíky ‌na pánvi s trochou oleje dozlatova.
  6. Servírujte smažené knedlíky s‍ vepřovým masem ‍se zelím⁤ a⁤ sezamovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *