7. 4. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
S lahodným receptem na tradiční české jídlo knedlo-zelo-vepřo a unikátní sezamovou omáčkou si rázem zpestříte svůj jídelníček. Nechte se okouzlit chutěmi a spojením klasických surovin s exotickými ingrediencemi. Vyzkoušejte recept ještě dnes!
Suroviny
- 500g bramborových knedlíků
- 500g vepřového masa
- 400g zelí
- 2 lžíce sezamových semínek
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 lžíce sójové omáčky
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm na kostky nakrájené vepřové maso. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte dozlatova.
- Přidejte na drobno nakrájené zelí a dusit nekolik minut, dokud zelí změkne.
- Přidejte sezamová semínka a zalijte vše sójovou omáčkou. Osolte a opepřete podle chuti.
- V hrnci uvařte bramborové knedlíky podle návodu na obalu.
- Smažte knedlíky na pánvi s trochou oleje dozlatova.
- Servírujte smažené knedlíky s vepřovým masem se zelím a sezamovou omáčkou.