3. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo-zelo-vepřo se šťávou.
zdroj: Recepty 24/7

Klasický český ⁢recept na​ lahodné knedlo-zelo-vepřo se šťávou, který ⁣si zamilují všichni milovníci tradičního českého jídla. Vychutnejte si křehké knedlíčky, kyselé zelí a​ šťavnaté vepřové maso v jednom⁤ jedinečném pokrmu. ⁢S ⁢naším receptem​ snadno připravíte skvělou domácí ⁣večeři ⁢pro celou⁢ rodinu.

Suroviny

  • 500g ⁣hladké mouky
  • 500g zelí
  • 500g⁢ vepřového masa
  • sůl
  • pepř
  • vegeta
  • olej

Postup

  1. Nejdříve si připravíme těsto na knedlíky. Smícháme ‍mouku ​s vodou⁢ a hněteme dohladka.⁣ Těsto‌ necháme ⁤odpočinout a mezitím si ⁣připravíme zelí se⁣ šťávou.
  2. Zelí ‌nakrájíme na proužky a zprudka orestujeme na oleji. Přidáme trochu vody,⁣ sůl, pepř a vegetu podle chuti. Vaříme zelí do měkka ​a mezitím ​si⁣ zprudka osmažíme ​nakrájené vepřové ‍maso.
  3. Když je​ zelí ​a ⁢maso hotové, ⁢oba​ připravené komponenty necháme lehce vychladnout.
  4. Těsto⁢ rozválíme na pomoučené pracovní ⁣ploše a nakrájíme na menší kousky. Do každého kousku ⁤těsta zabalíme kousek masa a utvoříme knedlíky.
  5. Knedlíky vaříme ve vroucí⁣ osolené ⁣vodě,⁤ dokud nevyplavou na hladinu a nepovaří se asi dalších 10 minut. Poté je vyjmeme⁤ na talíř a podáváme s připraveným⁢ zelím se šťávou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *