3. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Klasický český recept na lahodné knedlo-zelo-vepřo se šťávou, který si zamilují všichni milovníci tradičního českého jídla. Vychutnejte si křehké knedlíčky, kyselé zelí a šťavnaté vepřové maso v jednom jedinečném pokrmu. S naším receptem snadno připravíte skvělou domácí večeři pro celou rodinu.
Suroviny
- 500g hladké mouky
- 500g zelí
- 500g vepřového masa
- sůl
- pepř
- vegeta
- olej
Postup
- Nejdříve si připravíme těsto na knedlíky. Smícháme mouku s vodou a hněteme dohladka. Těsto necháme odpočinout a mezitím si připravíme zelí se šťávou.
- Zelí nakrájíme na proužky a zprudka orestujeme na oleji. Přidáme trochu vody, sůl, pepř a vegetu podle chuti. Vaříme zelí do měkka a mezitím si zprudka osmažíme nakrájené vepřové maso.
- Když je zelí a maso hotové, oba připravené komponenty necháme lehce vychladnout.
- Těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše a nakrájíme na menší kousky. Do každého kousku těsta zabalíme kousek masa a utvoříme knedlíky.
- Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu a nepovaří se asi dalších 10 minut. Poté je vyjmeme na talíř a podáváme s připraveným zelím se šťávou.