2. 7. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo, zelo, vepřo, pivo
zdroj: Recepty 24/7

⁣ Vyzkoušejte ⁣tradiční české jídlo „Knedlo,‍ zelo,​ vepřo, pivo“ doma! ⁤Tento lahodný ⁤recept ‍spojuje měkké knedlíky s ⁤uzeným ⁣vepřovým masem a kyselým zelím, ‍doplněné‍ pivem​ pro ‍skvělou chuťovou kombinaci. Podívejte se na ‌náš ‍snadný recept a ‍uvařte​ si toto klasické jídlo jako profesionál. ⁤

Suroviny

  • 400g hladké mouky
  • 300g vařených brambor
  • 1 vejce
  • sůl
  • 500g‍ vepřového masa (krkovička ​nebo ‍kýta)
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hladké‍ mouky
  • 1 lžíce másla
  • 500ml piva
  • sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Nejprve ⁣si připravíme kynuté‍ knedlíky.⁢ Brambory rozmačkáme do‍ kaše a smícháme s moukou,⁣ vejcem a ‍špetkou soli. Vznikne nám těsto, které necháme odpočinout.
  2. V hrnci přivedeme k varu⁤ vodu s trochou soli. Z těsta utvoříme knedlíky a povaříme​ je ve vařící⁢ vodě⁤ asi 15 minut. Poté necháme okapat.
  3. Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme ⁣na něm nakrájenou cibuli. Přidáme ‌na kostky nakrájené ⁢vepřové maso⁣ a restujeme dozlatova.
  4. Přisypeme lžíci hladké mouky a promícháme. Postupně zalijeme pivem a necháme provařit. Přidáme koření podle chuti.
  5. Knedlíky podáváme⁤ s vepřovým masem‍ a ⁤přelijeme⁤ omáčkou. Podáváme se⁤ zeleninovým salátem nebo okurkovými⁢ plátky. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *