29. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Knedlo, zelo, vepřo, omáčka – tradiční české jídlo plné chutí. Naučte se, jak připravit ty nejlepší knedlíky a vepřové maso podávané s lahodnou omáčkou. Skvělá volba pro rodinné obědy nebo oslavy. S naším receptem si jistě pochutnáte!
Suroviny
- 500g hladké mouky
- 500g brambor
- 400g vepřového masa
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 l zeleninového vývaru
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Nejprve si připravíme těsto na knedlíky. Brambory uvaříme, oloupeme a rozmačkáme na kaši. Smícháme je s moukou a vytvoříme těsto. Z těsta vytvarujeme knedlíky a uvaříme je ve vařící osolené vodě.
- Ve velkém hrnci osmažíme na kostičky nakrájené vepřové maso. Přidáme pokrájenou cibuli, nakrájenou mrkev a petržel a dusíme do měkkato.
- Přilijeme zeleninový vývar a necháme provařit. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou podle chuti.
- Hotové knedlíky podáváme se smaženým vepřovým masem a zalijeme výbornou omáčkou.