8. 3. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na tradiční české jídlo? Vyzkoušejte recept na knedlo, zelo, vepřo, omáčka – klasické jídlo s pečeným vepřovým masem, knedlíky a zelím zalité lahodnou omáčkou. Skvělá volba pro milovníky tradiční české kuchyně! S tímto receptem si pochutnáte jako doma.🍴🇨🇿 #recept #knedlozeloveproomacka #ceska kuchyne #tradicni jedlo
Suroviny
- 600g vepřového masa
- 500g brambor
- 2 krajíce houskového chleba
- 1 cibule
- 2 vejce
- sůl, pepř, kmín
- mouka
- olej
Postup
- Nejprve si připravíme maso. Nahrubo ho nakrájíme na menší kousky a osolíme, opepříme a pokmínujeme.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- Namáčíme houskový chléb ve vodě a pak ho scedíme.
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmělníme na horkém napařovači. Necháme vychladnout.
- Poté si připravíme těsto na knedlíky – smícháme uvařené brambory, na drobno nakrájený chléb, cibuli, vejce a sůl. Případně můžeme přidat trochu mouky.
- Z těsta tvarujeme knedlíky, které poté vaříme ve vroucí osolené vodě asi 20 minut. Pak je vyndáme, necháme odkapat a nakrájíme na plátky.
- Maso opečeme na oleji dozlatova. Poté přidáme trochu vody a dusíme do měkka.
- Na závěr připravíme omáčku - zbylou šťávu z masa zahustíme trochou mouky, přidáme sůl a pepř podle chuti.
- Hotové knedlo, zelo, vepřo podáváme se šťavnatým masem a omáčkou. Dobrou chuť!