8. 3. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo, zelo, vepřo, omáčka
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte‌ recept na tradiční české jídlo? Vyzkoušejte recept na knedlo, zelo, vepřo, omáčka – klasické jídlo‍ s pečeným vepřovým masem,⁢ knedlíky a zelím zalité lahodnou omáčkou. Skvělá volba pro milovníky tradiční české ⁢kuchyně! S tímto receptem si pochutnáte jako doma.🍴🇨🇿⁣ #recept #knedlozeloveproomacka #ceska ⁤kuchyne #tradicni jedlo ⁤

Suroviny

  • 600g vepřového masa
  • 500g⁤ brambor
  • 2 ‌krajíce houskového chleba
  • 1⁢ cibule
  • 2 vejce
  • sůl, pepř, kmín
  • mouka
  • olej

Postup

  1. Nejprve ⁣si ‍připravíme maso. ​Nahrubo ho nakrájíme na menší kousky a ‍osolíme, opepříme a pokmínujeme.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
  3. Namáčíme houskový chléb ve vodě a pak ho ‌scedíme.
  4. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmělníme na horkém napařovači. Necháme vychladnout.
  5. Poté ⁤si připravíme těsto na knedlíky – ‍smícháme‍ uvařené ‌brambory, na drobno nakrájený​ chléb, ⁢cibuli, vejce a ‌sůl. Případně⁣ můžeme přidat trochu mouky.
  6. Z ⁣těsta tvarujeme knedlíky, které ​poté vaříme⁤ ve vroucí osolené vodě asi 20 minut. ‍Pak​ je‍ vyndáme, ⁤necháme odkapat a ⁢nakrájíme na plátky.
  7. Maso opečeme na oleji⁤ dozlatova.⁣ Poté přidáme trochu vody a dusíme do měkka.
  8. Na závěr připravíme omáčku ⁤- zbylou šťávu​ z masa zahustíme trochou mouky,⁤ přidáme sůl ‍a‌ pepř ⁤podle chuti.
  9. Hotové ⁣knedlo, zelo, vepřo ‌podáváme se ⁣šťavnatým masem ‌a ⁢omáčkou.⁤ Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *