10. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na tradiční české jídlo? Vyzkoušejte recept na knedlo-zelo-vepřo-okurky, jednoduché a lahodné jídlo, které potěší celou rodinu. S námi objevíte krok za krokem jak připravit ty nejlepší knedlíky se zelím, vepřovým masem a okurkami. Nechte se inspirovat a uvařte si doma poctivou českou klasiku.
Suroviny
- 500g knedlíků
- 500g vepřového masa
- 500g zelí
- 400g okurek
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Ve velkém hrnci uvařte knedlíky podle návodu na obalu.
- V druhém hrnci uvařte vepřové maso na menší kousky s trochou soli, pepře a majoránky.
- Na pánvi osmažte nadrobno nakrájené zelí se solí a pepřem.
- Nakrájejte okurky na plátky.
- Servírujte knedlíky s vepřovým masem, zelím a okurkami. Podle chuti můžete dochutit octem nebo zakysanou smetanou.