11. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo, zelo, vepro, neboli.
zdroj: Recepty 24/7

Klasický český recept na tradiční pokrm‌ „Knedlo, zelo,⁤ vepro,⁤ neboli“ s makovou nebo ovocnou omáčkou. Podívejte se, jak připravit chutné a sýte jídlo plné lahodných chutí!

Suroviny

  • 500g ⁢brambor
  • 250g hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • 400g vepřového masa
  • olej
  • koření dle chuti

Postup

  1. Brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme s moukou, vejcem a špetkou soli. Vzniklou hmotu vypracujeme na‌ těsto.
  2. Z těsta vytvarujeme knedlíky a ​uvaříme je ⁢ve vařící‌ osolené ⁣vodě.
  3. Vepřové maso ⁢nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji do⁣ zlatova.
  4. Přidáme koření podle chuti a dusíme pod pokličkou, dokud maso⁢ není měkké a ‍šťáva vypařena.
  5. Smažené ⁣knedlíky podáváme s dušeným vepřovým masem a můžeme ozdobit petrželkou nebo křenem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *