11. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Klasický český recept na tradiční pokrm „Knedlo, zelo, vepro, neboli“ s makovou nebo ovocnou omáčkou. Podívejte se, jak připravit chutné a sýte jídlo plné lahodných chutí!
Suroviny
- 500g brambor
- 250g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl
- 400g vepřového masa
- olej
- koření dle chuti
Postup
- Brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme s moukou, vejcem a špetkou soli. Vzniklou hmotu vypracujeme na těsto.
- Z těsta vytvarujeme knedlíky a uvaříme je ve vařící osolené vodě.
- Vepřové maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji do zlatova.
- Přidáme koření podle chuti a dusíme pod pokličkou, dokud maso není měkké a šťáva vypařena.
- Smažené knedlíky podáváme s dušeným vepřovým masem a můžeme ozdobit petrželkou nebo křenem.