21. 3. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný tradiční český recept na knedlo-zelo-vepřo na smetaně. Tento chutný pokrm spojuje měkké knedlíky, kyselé zelí a jemné kousky vepřového masa zalité bohatou smetanovou omáčkou. Určitě si ho zamilujete! Naučte se, jak snadno připravit tento lahodný pokrm a udělejte si radost i svým blízkým.
Suroviny
- 500g vepřového masa
- 4 kukuřičné knedlíky
- 1 hlava zelí
- 200ml smetany
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájené vepřové maso.
- Přidáme nakrájenou hlavu zelí a dusíme do měkka.
- Přidáme smetanu a necháme provařit.
- Přidáme koření dle chuti.
- Knedlíky uvaříme v osolené vodě.
- Smažíme na pánvi do zlatova.
- Servírujeme horké s vepřovým masem se zelím a smetanou.