Naučte se, jak připravit tradiční české jídlo knedlo-zelo-vepřo pomocí tohoto receptu na dobré dívce. Jednoduchý návod, jak si připravit lahodné jídlo plné chuti a tradice. Naše postupy vám pomohou uvařit dokonalé domácí jídlo pro celou rodinu. Nechte se inspirovat a pusťte se do vaření!
Suroviny
- 400g vepřového masa
- 1 zelí
- 1 cibule
- 400g kyselého zelí
- 400g brambor
- 200g mouky
- 1 vejce
- olej
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Nejprve si připravíme těsto na knedlíky. Brambory uvaříme, rozmačkáme a necháme vychladnout. Poté je smícháme s moukou, vejcem, solí a vytvoříme těsto. Z těsta vytvoříme knedlíky.
- Maso nakrájíme na menší kousky a osmahneme na oleji. Přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova. Pak přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a zelí a dusíme do měkka.
- Přidáme kyselé zelí a zalijeme trochou vody. Přidáme sůl, pepř a majoránku podle chuti a dusíme do měkka.
- Na pánvi osmahneme knedlíky na rozpáleném oleji dozlatova.
- Hotové knedlíky podáváme s vepřovým masem se zelím a nakrájenou dobrou dívčí okurkou jako přílohou.