5. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Klasický český recept na oblíbené jídlo z vepřového masa, knedlíku a zelí – knedlo, zelo, vepřo! Pusťte se do přípravy tradičního pokrmu, který potěší chuťové buňky všech gurmánů. S receptem na knedlo, zelo, vepřo se stane každý oběd neodolatelným zážitkem. Zajisté si zamilujete tuto lahodnou kombinaci chuti!
Suroviny
- 500g hladké mouky
- 250ml vlažné vody
- 1 vejce
- 500g vepřového masa (plec nebo krk)
- 2 cibule
- 1 hlávka zelí
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Nejprve si připravte těsto na knedlíky smícháním mouky, vody, vejce a špetky soli. Vytvořte hladké těsto a nechte ho odpočinout alespoň 30 minut.
- V mezičase si nakrájejte vepřové maso na nudličky, cibuli na kolečka a zelí na tenké proužky.
- Maso osmahněte na pánvi, přidejte cibuli a zelí. Osolte, opepřete a přidejte kmín dle chuti. Poduste do měkka.
- Z těsta utvářejte malé knedlíčky a vařte je ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu.
- Suroviny svařené dohromady podávejte s uvařenými knedlíky.