5. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo, zelo, vepřo knedlo zelo
zdroj: Recepty 24/7

Klasický český recept na oblíbené jídlo z vepřového masa, knedlíku a zelí – ⁢knedlo, zelo, vepřo! Pusťte ‌se do přípravy ‍tradičního pokrmu, který potěší chuťové buňky⁣ všech gurmánů.⁣ S receptem na knedlo, zelo, vepřo se⁢ stane ⁤každý oběd neodolatelným zážitkem. Zajisté si zamilujete tuto ⁣lahodnou kombinaci chuti!

Suroviny

  • 500g‍ hladké ‍mouky
  • 250ml vlažné vody
  • 1​ vejce
  • 500g vepřového masa (plec‌ nebo krk)
  • 2 cibule
  • 1 hlávka zelí
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Nejprve si připravte⁢ těsto na⁣ knedlíky smícháním mouky, vody,⁣ vejce a špetky soli. ‌Vytvořte‌ hladké⁤ těsto ⁣a nechte ho⁢ odpočinout alespoň 30 minut.
  2. V mezičase si nakrájejte vepřové maso na nudličky, cibuli na kolečka a ⁣zelí ‌na ‌tenké proužky.
  3. Maso osmahněte na pánvi, ⁤přidejte​ cibuli a‍ zelí. ⁣Osolte, opepřete ⁣a přidejte kmín dle chuti. Poduste ⁢do měkka.
  4. Z těsta ‌utvářejte malé knedlíčky a vařte je ve⁤ vroucí ​osolené vodě, dokud‍ nevyplavou​ na‍ hladinu.
  5. Suroviny svařené dohromady podávejte s uvařenými‍ knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *