12. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Klasický český recept na jedno z nejoblíbenějších jídel - knedlo-zelo-vepřo-knedlo-zelo. Naučte se připravit lahodné a syté jídlo doma díky našemu jednoduchému receptu. Sledujte postup a užijte si chutnou kombinaci kynutých knedlíků, dušeného zelí a vepřového masa. Bon appétit!
Suroviny
- 400 g vepřového masa
- 500 g zelí
- 400 g brambor
- 200 g hladké mouky
- 1 vejce
- 1 cibule
- sůl, pepř, kmín, majoránka
Postup
- Nařízněte zelí a cibuli a osmahněte na pánvi s olejem.
- Přidejte na kostky nakrájené maso a orestujte.
- Přidejte do hrnce zalité vodou, osolte, opepřete a přidejte koření.
- Vezměte brambory a vařte je ve slupce v osolené vodě.
- Po uvaření brambor je oloupejte a rozmělat na kaši.
- Přidejte mouku, vejce a sůl a promíchejte v těsto.
- Z těsta vytvořte knedlíky a vařte ve vroucí vodě.
- Sceděné knedlíky dejte na talíř, nalejte zelí a maso a pokapejte trochou oleje.