12. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo-zelo-vepřo-knedlo-zelo
zdroj: Recepty 24/7

Klasický ⁤český recept na jedno z nejoblíbenějších⁤ jídel ⁣- knedlo-zelo-vepřo-knedlo-zelo. Naučte se připravit lahodné a syté jídlo doma díky našemu jednoduchému receptu. Sledujte postup ⁣a ‍užijte si chutnou kombinaci kynutých knedlíků, dušeného ‌zelí a vepřového masa. Bon​ appétit!‍

Suroviny

  • 400 g vepřového⁣ masa
  • 500 g zelí
  • 400 g brambor
  • 200 g ‌hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • sůl, ​pepř,⁣ kmín,‍ majoránka

Postup

  1. Nařízněte⁢ zelí​ a cibuli​ a osmahněte na pánvi s ⁣olejem.
  2. Přidejte na kostky nakrájené maso a orestujte.
  3. Přidejte do​ hrnce zalité vodou, ‌osolte, opepřete a⁤ přidejte koření.
  4. Vezměte brambory a vařte je⁣ ve slupce v osolené vodě.
  5. Po uvaření brambor ​je oloupejte ⁤a rozmělat na ⁣kaši.
  6. Přidejte mouku, vejce a sůl a ⁣promíchejte v těsto.
  7. Z těsta vytvořte ‍knedlíky ⁣a vařte ve vroucí vodě.
  8. Sceděné knedlíky ​dejte⁢ na talíř, nalejte zelí a maso a ⁣pokapejte trochou oleje.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *