17. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo, zelo, vepřo, knedlo, zelo
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční české jídlo „Knedlo, zelo, vepřo, knedlo, zelo“ s lahodnými knedlíky, zelím a vepřovým masem. Tento recept je oblíbenou specialitou nejen ⁤v ⁣Česku, ale i v celé střední Evropě. ⁤Užijte si tradiční chuťový zážitek plný domácích ingrediencí ‍a jedinečného aroma. S naším receptem dokonale⁢ zvládnete⁤ přípravu tohoto chutného jídla!

Suroviny

  • 400g vepřového masa
  • 200g ⁤zelí
  • 500g brambor
  • 1 vejce
  • hladká ‌mouka
  • sůl, ⁤pepř

Postup

  1. Nejprve si připravíme bramborové knedlíky. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme⁢ na kaši. ⁤Přidáme ⁢vejce, sůl a postupně vmícháváme mouku, dokud těsto nezačne tvarovat. Z ⁣těsta vytvoříme knedlíky, které⁣ povaříme ve vroucí osolené vodě.
  2. Vepřové ⁣maso nakrájíme ⁣na kostky a orestujeme na pánvi.
  3. Zelí ⁤nakrájíme na drobno a přidáme k masu. Osolíme, opepříme a dusíme až do změknutí.
  4. Po uvaření knedlíků ‍je podáváme‍ se zelím a vepřovým masem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *