17. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční české jídlo „Knedlo, zelo, vepřo, knedlo, zelo“ s lahodnými knedlíky, zelím a vepřovým masem. Tento recept je oblíbenou specialitou nejen v Česku, ale i v celé střední Evropě. Užijte si tradiční chuťový zážitek plný domácích ingrediencí a jedinečného aroma. S naším receptem dokonale zvládnete přípravu tohoto chutného jídla!
Suroviny
- 400g vepřového masa
- 200g zelí
- 500g brambor
- 1 vejce
- hladká mouka
- sůl, pepř
Postup
- Nejprve si připravíme bramborové knedlíky. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme na kaši. Přidáme vejce, sůl a postupně vmícháváme mouku, dokud těsto nezačne tvarovat. Z těsta vytvoříme knedlíky, které povaříme ve vroucí osolené vodě.
- Vepřové maso nakrájíme na kostky a orestujeme na pánvi.
- Zelí nakrájíme na drobno a přidáme k masu. Osolíme, opepříme a dusíme až do změknutí.
- Po uvaření knedlíků je podáváme se zelím a vepřovým masem.