10. 1. 2025
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Tento tradiční český recept na „knedlo, zelo, vepro, knedlo“ je oblíbenou pochoutkou pro všechny milovníky tradiční české kuchyně. Naučte se, jak připravit dokonalou kombinaci kysaného zelí, dušeného vepřového masa a šťavnatých knedlíků podle autentického receptu z Česka. Užijte si lahodný pokrm plný chutí a tradic!
Suroviny
- 500g kysaného zelí
- 500g vepřového masa
- 500g brambor
- 300g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
Postup
- Na začátek si uvaříme brambory ve slupce jako na bramborový salát.
- Vepřové maso nakrájíme na menší kousky a orestujeme na pánvi.
- Přidáme kysané zelí a dusíme do měkka, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
- Mezitím uvaříme knedlíky: smícháme hrubou mouku s vařenými brambory, přidáme vejce a sůl, vypracujeme těsto a uvaříme knedlíky ve vroucí osolené vodě.
- Když jsou knedlíky hotové, podáváme je s vepřovým masem se zelím.