10. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo, zelo, vepřo, knedlík.
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na tradiční české ⁤jídlo? Vyzkoušejte recept na knedlo, zelo, vepřo, knedlík a nechte se hýčkat lahodnou kombinací knedlíků, zelí a vepřového masa. S ‌tímto⁢ receptem si připravíte dokonalé jídlo pro celou rodinu!

Suroviny

  • 500g hladké mouky
  • 500g brambor
  • 1 vajíčko
  • 500g vepřového masa
  • sůl, pepř

Postup

  1. Nejprve ⁤si uvařte brambory, nechte je vychladnout a rozmačkejte je⁢ do kaše.
  2. Přidejte mouku, vajíčko, sůl a vytvořte těsto na bramborové knedlíky.
  3. Uhnete, vložte do vroucí vody a vařte asi 20 minut.
  4. Mezitím si osolte a opepřete vepřové⁤ maso a opečte ho na pánvi.
  5. Po ⁢uvaření knedlíků je vyndejte, nakrájejte na plátky a servírujte s vepřovým masem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *