10. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na tradiční české jídlo? Vyzkoušejte recept na knedlo, zelo, vepřo, knedlík a nechte se hýčkat lahodnou kombinací knedlíků, zelí a vepřového masa. S tímto receptem si připravíte dokonalé jídlo pro celou rodinu!
Suroviny
- 500g hladké mouky
- 500g brambor
- 1 vajíčko
- 500g vepřového masa
- sůl, pepř
Postup
- Nejprve si uvařte brambory, nechte je vychladnout a rozmačkejte je do kaše.
- Přidejte mouku, vajíčko, sůl a vytvořte těsto na bramborové knedlíky.
- Uhnete, vložte do vroucí vody a vařte asi 20 minut.
- Mezitím si osolte a opepřete vepřové maso a opečte ho na pánvi.
- Po uvaření knedlíků je vyndejte, nakrájejte na plátky a servírujte s vepřovým masem.