27. 3. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Klasický recept na českou specialitu – dokonale uvařené knedlíky s vepřovým masem a máslem. Vychutnejte si lahodnou kombinaci chutí v jednom pokrmu!
Suroviny
- 500g krupice
- 1 vejce
- 50g másla
- 200g uzeného vepřového masa
- sůl, pepř
Postup
- Uvařte krupici ve slané vodě podle návodu na obalu.
- V hrnci rozpusťte máslo a osmahněte na něm na kostičky nakrájené uzené maso.
- Přidejte na kostičky nakrájenou uvařenou krupici a promíchejte.
- Přidejte vejce a promíchejte do hmoty.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Formujte z hmoty knedle a dejte vařit do vroucí vody, dokud nevyplavou na hladinu.
- Hotové knedlo zelo servírujte s podušenou kapustou nebo jiným přílohou.