18. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční český recept na Knedlo, zelo, vepřo, brambory s výtečnými příchutěmi. Naučte se, jak připravit lahodnou a sýtou večeři s chutí domova. Sledujte náš krok za krokem recept a užijte si jedinečnou kombinaci těchto klasických ingrediencí.
Suroviny:
- 500g brambor
- 300g mouky
- 300g vepřového masa
- sůl
- pepř
Postup:
- Oloupeme brambory a uvaříme je v osolené vodě.
- Poté je rozmělníme na kaši.
- Postupně přidáváme mouku a hněteme těsto.
- Těsto rozdělíme na menší kousky a vytvarujeme knedlíky.
- V hrnci uvaříme knedlíky ve vroucí osolené vodě.
- Na pánvi osmažíme na kostky nakrájené vepřové maso se solí a pepřem.
- Knedlíky podáváme s restovaným vepřovým masem a bramborovou kaší.