Vyzkoušejte tradiční české jídlo “Knedlo, zelo, vepro, a okurka“ s pečeným vepřovým masem, kysaným zelím, knedlíky a nakyslou okurkou. Tento lahodný recept vám přinese chuť starých dobrých českých domácích jídel. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 500g hrubé mouky
- 300ml vody
- 1 vejce
- 600g vepřového masa
- 2 okurky
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Ve velké misce smíchejte mouku, vodu, vejce a přidejte špetku soli. Vypracujte hladké těsto a nechejte odpočinout.
- Maso nakrájejte na kostky a orestujte na pánvi. Přidejte na kostky nakrájené okurky.
- Těsto rozdělte na menší kousky a vytvarujte knedlíky. Do každého knedlíku vložte část masa s okurkou.
- Varujte knedlíky ve vařící vodě asi 20 minut.
- Hotové knedlo-vepro-okurky podávejte posypané majoránkou a dochuťte solí a pepřem podle chuti.