24. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo-zelo-vepřo
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte⁢ recept na tradiční české jídlo? Vyzkoušejte připravit lahodné knedlo-zelo-vepřo doma! Tento klasický pokrm spojuje měkké knedlíky s vepřovým masem a zelím, což ​ho činí skvělou volbou pro ‌rodinný oběd nebo večeři. Podívejte ⁢se na ‍náš recept a užijte si chuť domácího jídla!

Suroviny

  • 500g vepřového masa
  • 1 malá hlávka zelí
  • 500g brambor
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Nejprve si⁤ připravíme​ bramborové knedlíky. Brambory uvaříme ⁢ve slupce, oloupeme a rozmělníme na bramborovou kaši. Přidáme vejce, ⁣sůl a strouhanku a vytvoříme těsto.
  2. Z těsta vytvoříme knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě až do měkka.
  3. Vepřové ⁢maso nakrájíme na⁢ kostky a osmahneme na pánvi.
  4. Cibuli nakrájíme na drobno a přidáme k mase. Orestujeme dozlatova.
  5. Zelí nahrubo nakrájíme⁣ a přidáme k masu. Orestujeme a osolíme, opepříme a posypeme majoránkou.
  6. Po uvaření knedlíků je podáváme s masem a zelím, můžeme ozdobit petrželkou nebo křenem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *