24. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na tradiční české jídlo? Vyzkoušejte připravit lahodné knedlo-zelo-vepřo doma! Tento klasický pokrm spojuje měkké knedlíky s vepřovým masem a zelím, což ho činí skvělou volbou pro rodinný oběd nebo večeři. Podívejte se na náš recept a užijte si chuť domácího jídla!
Suroviny
- 500g vepřového masa
- 1 malá hlávka zelí
- 500g brambor
- 1 cibule
- 1 vejce
- strouhanka
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Nejprve si připravíme bramborové knedlíky. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmělníme na bramborovou kaši. Přidáme vejce, sůl a strouhanku a vytvoříme těsto.
- Z těsta vytvoříme knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě až do měkka.
- Vepřové maso nakrájíme na kostky a osmahneme na pánvi.
- Cibuli nakrájíme na drobno a přidáme k mase. Orestujeme dozlatova.
- Zelí nahrubo nakrájíme a přidáme k masu. Orestujeme a osolíme, opepříme a posypeme majoránkou.
- Po uvaření knedlíků je podáváme s masem a zelím, můžeme ozdobit petrželkou nebo křenem.