13. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční české jídlo „Knedlo, zelo, vepřo“ je oblíbenou pochoutkou v mnoha domácnostech. Tato lahodná kombinace kysaného zelí, křupavého vepřového masa a šťavnatých bramborových knedlíků je skvělou volbou pro každou rodinnou večeři. Naučte se, jak připravit tento tradiční recept a pochutnejte si na opravdové české kuchyni.
Suroviny
- 400 g brambor
- 200 g hladké mouky
- 1 vejce
- 400 g vepřového masa
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Brambory oloupejte, nastrouhejte a vařte ve vody do měkka.
- Uvařené brambory sceděte a nechte vychladnout.
- Přidejte mouku, vejce a špetku soli a vytvořte hladké těsto.
- Z těsta vytvarujte knedlíky a dejte vařit do osolené vody asi 20 minut.
- Vepřové maso osolte, opepřete a okořeňte kmínem.
- Opečte maso na pánvi z obou stran dozlatova.
- Horké knedlíky podávejte se smaženým vepřovým masem.