13. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo, zelo, vepřo.
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční české jídlo „Knedlo, zelo,⁢ vepřo“ je‍ oblíbenou pochoutkou v‌ mnoha domácnostech. Tato lahodná ⁣kombinace kysaného zelí, křupavého vepřového masa a šťavnatých bramborových knedlíků je‌ skvělou volbou pro každou rodinnou večeři. Naučte se, jak připravit tento tradiční recept a pochutnejte si na opravdové české kuchyni.

Suroviny

  • 400 g brambor
  • 200 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 400 g vepřového masa
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Brambory oloupejte, ⁤nastrouhejte a vařte ve vody do‍ měkka.
  2. Uvařené brambory sceděte‍ a nechte vychladnout.
  3. Přidejte‌ mouku, vejce a špetku soli a vytvořte⁢ hladké těsto.
  4. Z těsta vytvarujte knedlíky a ⁢dejte ‍vařit do osolené vody asi 20 minut.
  5. Vepřové maso osolte, opepřete a okořeňte kmínem.
  6. Opečte maso na pánvi z obou ‍stran dozlatova.
  7. Horké knedlíky podávejte se smaženým vepřovým masem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *