13. 10. 2023
Autor: Dana Novotná
Knedlo-zelo vepřo
zdroj: Recepty 24/7

⁤ Knedlo-zelo vepřo je ⁢tradiční české jídlo, které se skládá ze sýrových knedlíků, dušeného⁣ zelí a vepřového masa.⁣ Tento recept je​ oblíbený pro svou ‍chutnost a snadnou přípravu. Sýrové knedlíky jsou měkké a plné sytého sýra, ⁣který se skvěle ‌doplňuje s kyselým​ zelím. Dušené vepřové maso pak ‍přidává do ⁣jídla bohatou a sladkou chuť. Pokud ‍hledáte tradiční český pokrm⁤ plný‌ chutí, ‍pak je knedlo-zelo ⁤vepřo⁤ jasnou volbou.‌

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 250 g⁣ hrubé⁤ mouky
  • 500 g vepřového masa
  • 1 malá ⁤hlávka zelí
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • mletý kmín

Postup

  1. Nejprve si připravíme bramborové knedlíky. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme ‍do hladka.
  2. Přidáme mouku a ⁣promícháme, dokud nedostaneme těsto.
  3. Těsto vyválíme na pomoučené‌ ploše a nakrájíme na menší kousky, které vytvarujeme do tvaru knedlíků.
  4. Knedlíky vaříme ve‌ vroucí‌ osolené vodě asi 15-20 minut, dokud nevyplavou na povrch.
  5. Mezitím si⁢ připravíme vepřové maso. Můžeme‌ ho nakrájet na menší ⁣kousky‌ nebo nechat celé.
  6. Na pánvi⁤ rozehřejeme olej a osmahneme na​ něm nakrájenou cibuli⁤ a česnek.
  7. Přidáme maso a ⁢orestujeme z obou stran dozlatova.
  8. Přidáme na drobno nakrájené zelí a‌ zalijeme trochou vody.
  9. Přikryjeme‍ poklicí⁣ a dusíme 30-40‌ minut, případně podle potřeby přilijeme více ​vody.
  10. Knedlíky podáváme s vepřovým masem a zelím ​posypané mletým kmínem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *