13. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte výborný recept na tradiční české jídlo? Vyzkoušejte naši lahodnou variantu knedlo-zela se šunkou! Tento pokrm kombinuje nadýchané knedlíky s chuťově bohatým zelím a kvalitním kouskem šunky. Jednoduché a rychlé přípravy si tento recept zamilují všichni milovníci české kuchyně. Užijte si ho jako hlavní jídlo či jako pochoutku na rychlý oběd. Podle našeho receptu vám knedlo-zelo se šunkou bude vždy perfektně vycházet. Nečekejte a vyzkoušejte tento tradiční český pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 600 g hrubé mouky
- 300 ml vody
- 1 lžička soli
- 500 g zelí
- 200 g uzené šunky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce octa
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Do mísy smíchejte mouku, vodu a sůl a vytvořte tuhé těsto.
- Vodu s trochou soli dejte do hrnce a přiveďte k varu.
- Z těsta vytvořte váleček a nakrájejte ho na menší kousky.
- Jednotlivé kousky těsta vařte ve vroucí vodě asi 10 minut, dokud nevyplavou na povrch.
- Vemte zelí a nakrájejte je na tenké proužky.
- Do hlubší pánve přidejte olej a zahřejte ho na středním ohni.
- Přidejte zelí a restujte ho asi 5 minut, dokud nezměkne.
- Přidejte ocet, cukr, sůl a pepř a promíchejte.
- Přidejte nakrájenou šunku a smažte všechno dozlatova.
- Uvařené knedlíky nakrájejte na plátky a podávejte se zelím se šunkou. Dobrou chuť!