⁢Zažijte chuť tradiční české kuchyně s receptem na lahodné knedlo-zelo se studenou pečínkou. Tento chutný ⁣pokrm spojuje nadýchané knedlíky a‌ jemné ​zelí s chutnou studenou pečínkou. Během ‍přípravy si ​můžete vychutnat ⁢nezapomenutelné aroma a potěšení z tradičního jídla. Dopřejte si domácí pochoutku, která zahřeje a zasytí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a poznáte, že knedlo-zelo se studenou pečínkou je opravdová lahůdka.

Suroviny

  • 1 kg pečeného masa (pečínky)
  • 1/2 kg knedlíků
  • 1 hlávka zelí
  • 2 ‍cibule
  • 3 ⁢stroužky česneku
  • olej na smažení
  • sůl, pepř

Postup

1. Nejdříve si připravíme zelí. Hlávku⁣ zelí nakrájíme na ⁤tenké ​proužky.

2. Cibuli a česnek oloupeme⁣ a nakrájíme nadrobno.

3. ​V hluboké pánvi rozpálíme ⁣olej a na něm osmažíme cibuli dozlatova.

4. Přidáme ⁤česnek a pokračujeme orestováním dalších 2 minuty.

5. Přidáme na proužky nakrájené⁢ zelí a promícháme.

6. Pokud je zelí ​suché,⁣ přidáme trochu⁣ vody a dusíme ⁤pod pokličkou⁤ asi 30 minut, dokud se zelí‍ nesvaří.

7. Mezitím⁢ si připravíme knedlíky ⁣podle ​návodu na obalu.

8. Pečené maso nakrájíme ⁢na plátky.

9. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a na něm opečeme‍ plátky pečeného ⁢masa z obou stran do zlatova.

10. Hotové knedlíky podáváme se studenou pečínkou a zelím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *