30. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
Knedlo-zelo s vepřovým masem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na tradiční ‌české jídlo? Vyzkoušejte naše vynikající Knedlo-zelo ​s vepřovým masem! Tento pokrm je jedinečnou ⁤kombinací nadýchaných ​knedlíků, jemného vepřového masa a sladkokyselého ‌zelí. ⁢Recept‌ je jednoduchý a snadno přizpůsobitelný podle vašich ‌preferencí. Připravte ‌si vepřové‌ maso a⁤ nechte ho dozrát ve vybraných kořeních, ‌zatímco si připravíte zelí. ‍Poté ⁤uvařte knedlíky a hotové jídlo podávejte‌ spolu. Kombinace chutí‍ vás ‌jistě překvapí!

Suroviny

  • 400 g vepřového masa
  • 500 g zelí
  • 500 g bramborových⁣ knedlíků
  • sůl a ⁣pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Vepřové maso omyjeme, osušíme‌ a ‌nakrájíme na​ menší kousky.
  2. V rendlíku rozehřejeme olej a na ⁣něm zprudka osmažíme maso ze všech​ stran, dokud ​nezezlátne.
  3. Přidáme​ nastrouhané zelí‌ a smažíme ​společně se masem, dokud zelí⁤ nezjemní a‍ nezezlátne.
  4. Přidáme sůl a pepř ‌podle chutě⁢ a promícháme.
  5. Pokud ‌nemáme⁢ hotové bramborové knedlíky, připravíme ⁤těsto z‍ brambor, mouky a soli a necháme ho ​odpočinout.
  6. V hrnci s vroucí osolenou vodou vaříme knedlíky podle pokynů na obalu.
  7. V⁢ hrnci s osolenou ⁤vodou ⁤vaříme​ knedlíky podle pokynů ⁣na obalu. Pokud máme‌ hotové,⁢ stačí je jen ‌ohřát.
  8. Podaří-li se⁢ nám ještě získat kynuté ⁣knedlíky, tak ‌bychom je‍ měli ⁢připravit ‍z‌ brambor, mouky, ​soli a vajec⁣ a nechat je vykynout.
  9. Smažíme ⁣je na oleji, aby získaly zlatou a křupavou kůrku.
  10. Když⁤ je knedlo-zelo s vepřovým ​masem hotové,‍ podáváme ho na talíři a⁢ může se ⁢na něj na střed⁤ umístit kousky‍ masa ‍prostřednictvím lžičky nebo vidličky.
  11. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *