30. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na tradiční české jídlo? Vyzkoušejte naše vynikající Knedlo-zelo s vepřovým masem! Tento pokrm je jedinečnou kombinací nadýchaných knedlíků, jemného vepřového masa a sladkokyselého zelí. Recept je jednoduchý a snadno přizpůsobitelný podle vašich preferencí. Připravte si vepřové maso a nechte ho dozrát ve vybraných kořeních, zatímco si připravíte zelí. Poté uvařte knedlíky a hotové jídlo podávejte spolu. Kombinace chutí vás jistě překvapí!
Suroviny
- 400 g vepřového masa
- 500 g zelí
- 500 g bramborových knedlíků
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
- V rendlíku rozehřejeme olej a na něm zprudka osmažíme maso ze všech stran, dokud nezezlátne.
- Přidáme nastrouhané zelí a smažíme společně se masem, dokud zelí nezjemní a nezezlátne.
- Přidáme sůl a pepř podle chutě a promícháme.
- Pokud nemáme hotové bramborové knedlíky, připravíme těsto z brambor, mouky a soli a necháme ho odpočinout.
- V hrnci s vroucí osolenou vodou vaříme knedlíky podle pokynů na obalu.
- V hrnci s osolenou vodou vaříme knedlíky podle pokynů na obalu. Pokud máme hotové, stačí je jen ohřát.
- Podaří-li se nám ještě získat kynuté knedlíky, tak bychom je měli připravit z brambor, mouky, soli a vajec a nechat je vykynout.
- Smažíme je na oleji, aby získaly zlatou a křupavou kůrku.
- Když je knedlo-zelo s vepřovým masem hotové, podáváme ho na talíři a může se na něj na střed umístit kousky masa prostřednictvím lžičky nebo vidličky.
- Dobrou chuť!