10. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo, zelo, řízek
zdroj: Recepty 24/7

Klasické a chutné jídlo, které má rád ‍každý Czech. Naše receptura⁢ na křupavý řízek podávaný s lahodnými knedlíky⁢ a omáčkou je⁣ jednoduchá a perfektní volbou ⁤pro⁤ rodinnou večeři nebo slavnostní příležitosti. Vyzkoušejte tento tradiční pokrm⁢ a překvapte své blízké skvělou chutí!

Suroviny

  • 500g brambor
  • 200g hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • 400g vepřového masa
  • strouhanka
  • sůl, pepř, majoránka
  • olej na‌ smažení

Postup

  1. Brambory uvaříme, oloupeme ⁤a ‌propasírujeme.
  2. Přidáme⁤ mouku, vejce a sůl a vypracujeme ⁤hladké těsto.
  3. Z těsta vytvoříme váleček,​ ze kterého pak nakrájíme ⁣knedlíky.
  4. Ve vroucí ⁤osolené ‌vodě uvaříme knedlíky,⁣ dokud nevynplavou ‌na hladinu.
  5. Maso ⁣naklepeme, osolíme, opepříme a osypeme ‌majoránkou.
  6. Poklepeme⁣ a obalíme ve strouhance.
  7. Nakonec osmažíme na oleji dozlatova.
  8. Podáváme společně s ​knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *