1. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční český recept na jednoduché, ale lahodné knedlo, zelo, ama. Tento pokrm je oblíbený pro svou jednoduchost a vynikající chutě. S námi si snadno připravíte tuto pochoutku, která potěší jak vaše chuťové pohárky, tak i celou rodinu. Nechte se unést vůní a chutí klasické české kuchyně s naším receptem na knedlo, zelo, ama.
Suroviny
- 500 g hrubé mouky
- 300 g vařeného zelí
- 200 g uzeného masa
- 1 ks vejce
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Ve velkém hrnci vařit vodu osolenou.
- Ve druhém hrnci smíchat mouku s vařeným zelím a uzeným masem nakrájeným na kostičky.
- Přidat vejce, sůl, pepř a kmín a vše dobře promíchat.
- Z těsta tvarovat menší knedlíky a vařit ve vroucí vodě asi 15 minut.
- Knedlíky vyjmout, nechat okapat a podávat jako přílohu.